Produkter   » Serverpaket » Utgående modeller » Dual Xeon » Produkt

1U Rackserver Dual Xeon E5-2600v2, 4*3.5" 256GB WIOMer information: Tillverkarens produktsida

Högpresterande och flexibel server med två Intel Xeon E5-2600v2 serie (Ivy-Bridge) processorer och upp till 256GB minne. 4st 3.5" hot-swap diskplatser och redundant kraftförsörjning.

Specifikationer:

 • Supermicro X9DRW-iF moderkort.
 • 2st Gbit LAN (Intel® i350 chip) på moderkortet.
 • 16st minnesplatser för DDR3 REG/ECC moduler. Bestyckas i grupper om 4, max 256GB med 16GB moduler.
 • WIO moderkort med två full höjd kortplatser till vänster (170/320mm långa kort) (2st x16 PCIe 3.0 som standard, andra risers finns att välja på)
 • 4st 3.5" hotswap diskplatser för SATA eller SAS diskar. (SAS diskar kräver separat SAS kort)
 • Kassett MCP-220-00043-0N gör att kan kan montera 2.5" enher i hot-swap platserna.
 • Två 700W redundanta högeffektiva 80+GOLD klassade nätaggregat.
 • Inbyggd Supermicro Intelligent Management IPMI med webbserver och KVM stöd. Använder antingen en egen 3:e LAN kontakt eller delar LAN1 med operativet.
 • Railskit för standardrack.

Konfigurera din server

Min serverconfig

Pris: krGrundsystem


Processorer

Maskinen har plats för två Xeon E5-2600v2 processorer. Med bara en processor installerad går det bara att använda hälften av minnesplatserna och en del av PCI-e platserna.
Xeon E5 processorerna finns i tre nivåer:

Basic: 2603, 2609
* Fyra kärnor, 10MB cache
* Minnen på 1333MHz
Standard: 2620,2630, 2630L
* Sex kärnor, 15MB cache
* Hyper Threading
* Turbo Boost 2.0
* Minnen på 1600MHz
Advanced: 2650 - 2697
* 8-12 kärnor, 20-30MB cache
* Hyper Threading
* Turbo Boost 2.0
* Minnen på 1866MHz
(Max en modul per kanal)

Internminne

Varje processor har 8 socklar för minne, de bestyckas med fyra moduler åt gången. Har du bara en processor i din maskin så kan du bara använda 8 minnesplatser.
För att få maximal minnesprestanda skall du sätta 4 eller 8 moduler per processor, det är alltså snabbare med 8st 8GB moduler än 4st 16GB om du har två processorer.
Dyra 1866MHz minnen är bara lönt att använda till E5-2650 och högre.

RAID kort

Lägg till ett RAID kort om du vill ha något bättre än den mjukvarulösning som finns inbyggd i Intels chipset. Ett SAS kort ger dessutom möjlighet att använda SAS diskar såväl som SATA.
RAID kort finns från flera olika tillverkare. För att kunna köra med Write-Back cache så kräver de flesta kort att man skyddar innehållet i kortets caheminne med BBU eller kopiering till flash-minne. Write-Back cache rekomenderas starkt vid RAID5 och RAID6 då annars skrivningarna kommer bli väldigt långsamma.

 • LSI SAS 9207/9217 nyare version av HBA, väldigt rudimentära funktioner för spegling och stripes. Fungerar bara för att spegla några enstaka diskar eller till ZFS där ingen raid funktion behövs.
 • LSI MegaRAID 9260 serie, välbeprövade kort som stöds av de allra flesta operativ. VMware hittar korten utan extra drivrutiner.
 • LSI MegaRAID 9271 nyare snabbare modeller med dubbelkärnig processor 1GB cache, PCI-express 3.0 samt stöd för BBU eller CacheVault (flash minne). Med Cache Cade kan kortet cacha het data på SSD för att snabba upp arrayen ytterligare, köp till lämpliga enterprise SSD:er för detta. Fungerar med VMware 5.1
 • Adaptec 6 serie, med stöd för ZMM som är Adaptecs namn på flash minne för att ersätta BBU. Finns även med stöd för maxCache som automatiskt cachar data från hårddiskar på SSD enheter.

SATA Hårddiskar 3.5"

3.5" SATA hårddiskar finns i några varianter:

 • Desktop diskar som är billiga och avsedda för lättare last och små installationer. De kan ha problem med vibrationer i racket och rekomenderas inte till lagringslådor.
  Exempel på diskar: Seagate Barracuda 7200/Desktop HDD
 • NAS diskar som är billiga och avsedda för små system. De har väldigt primitiv teknik för att hantera vibrationer vilket gör att de bara är speccade för system med 1-5 diskar. De roterar ofta långsammaer än övriga för att spara energi och inte avge så mycket värme.
  Exempel på diskar: Seagate NAS HDD, WD Red
 • Enterprise value diskar, ett bättre val än desktop och NAS då de är byggda för 24x7 bruk och har "rotational vibration tolerance".
  Exempel på diskar: Seagate NAS Pro, WD RedPRO (8-16 bay), WD SE
 • Enterprise diskar, avsedda att ha längre livslängd och att bättre kunna hantera vibrationer. De är bättre testade från fabrik och med en firmware som är anpassad för RAID kort. Detta gör att de blir stabilare.
  Exempel på diskar: Seagate Constellation ES/Enterprise Capacity, WD RE (Raid Edition)

SAS Hårddiskar

Diskar med SAS kontakt är avsedda för enterprise bruk med kontinuerlig tung last. SAS är mer avancerat än SATA och snabbare i maskiner med många diskar, för 3.5" finns idag bara diskar avsedda för lagring.

Seagate har Enterprise Capacity serien (tidigare Constellation) och HGST har sina diskar fyllda med helium vilket gör att det går att öka kapaciteten mer än med luft och att rotationsmotståndet minskar vilket ger lägre strömförbrukning.

SAS diskar kräver att du har en SAS kontroller i maskinen.

Kassetter för 2.5" diskar i 3.5" platser

Speciella hot-swap kassetter för att sätta en 2.5" enhet i 3.5" platserna.

SATA Diskar/SSD 2.5" (välj hållare ovan)

2.5" SATA diskar i flera varianter:

 • Laptop diskar som är billiga och avsedda för lättare last. De kan ha problem med vibrationer i racket och är egentligen inte avsedda för dygnet-runt bruk och rekomenderas bara till små maskiner med få diskar och inte till kritiska system.
  Exempel på diskar: WD Black
 • NAS disk, billiga ofta inte så snabba men avsedda att kunna vara i maskiner med mer än en disk
  Exempel på diskar: WD Red
 • Enterprise diskar, avsedda att ha längre livslängd och att bättre kunna hantera ex. vibrationer. De är bättre testade från fabrik och med en firmware som är anpassad för RAID kort. Detta gör att de blir stabilare.
  Exempel på diskar: Seagate Constellation/Enterprise Capacity, WD Velociraptor
 • Desktop SSD, byggda för väldigt läsintensiv last,och lägsta pris. saknar dataskydd
  Exempel på diskar: Samsung 840 Pro, 840evo, Intel 500 serie
 • Enterprise SSD, läsintensiv last, bättre flash än desktop SSD, overprovisioning, crash protection är standard på dessa. Tåler att man skriver hela disken mindre än en gång om dagen i 5år.
  Exempel på diskar: Samsung SM843T, Intel S3500/3510
 • Enterprise SSD, medelintensiv last, betydligt bättre flash än föregående eller mer overprovisioning, naturligtvis är crash protection är standard. Tåler att man skriver hela disken ca 3gånger om dagen i 5år.
  Exempel på diskar: Samsung SV843 SM863, Intel DC S3610
 • Enterprise SSD, skrivintensiv last, något bättre flash, rejäl overprovisioning & crash protection är standard på dessa. Tåler att hela diskens storlek skrivs 10 gånger per dag i 5år.
  Exempel på diskar: Intel DC S3700/3710

2.5" Hårddiskar eller SSD SAS

2.5" SAS diskar är byggda för serverbruk och lång livslängd under hög last. De finns i flera varianter:

 • Lagringsdiskar 7200rpm, finns i upp till 1TB storlek.
  Exempel på diskar: Seagate Constellation
 • Serverdiskar 10Krpm, snabba diskar som kombinerar prestanda och utrymme. Finns i upp till 900GB.
  Exempel på diskar: Seagate Savvio 10K
 • Serverdiskar 15Krpm, extra snabba diskar som finns i upp till 300GB utrymme.
  Exempel på diskar: Seagate Savvio 15K
 • Enterprise SSD, avsedda för tung last i servermiljöer, byggda för att hålla länge, tyvärr väldigt mycket dyrare än desktop SSD. Riktigt dyra modeller har SLC flash som klarar fler skrivningar än MLC. och därför varar längre.
  Exempel på diskar: Seagate Pulsar XT.2 (SLC), Seagate Pulsar.2 (MLC)

Extra kylfläktar för kortplatserna

Om du sätter expansionskort som blir varma i kortplatserna så rekomenderar vi en eller två extra fläktar som blåser rakt på dessa. Varma kort är bland annat 3ware 9750 med BBU, 10GbaseT kort.

Frontmonterade portar

Detta tillval ger två USB och en RS-232 serieport på fronten av maskinen.

Optisk enhet

En DVD spelare gör det enklare att installera maskinen. Du kan välja mellan en fast monterad DVD brännare som även klarar att bränna dubbellager skivor, eller en extern USB ansluten DVD läsare.

Click-rails för snabbare montering.

Maskinen levereras som standard med skruv-rails som passar i skåp med 65-84cm mellan kolonnerna. Du kan här köpa till ytter-rails in två längder med click-montering för fyrkantiga hål.

Tillbaka

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Visa priser ink. moms.

Produkter

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Nyheter

Xeon E5-2600 v4

Nu har vi levererat de nya Broadwell baserade processorerna i några veckor, verkar inte vara några problem med tillgången.

Posten bortplockat som fraktalternativ!

Som om höga priser inte var nog! Nu blir våra inleveranser med Posten försende till 16 ifall vi bokar hämtning av paket. Lösning inget skickas ut med Posten längre.

Fraktpriser uppdaterade

Lägre fraktkostnad på småsaker och högre på stora. Postens priser uppdaterade till verklig svindyr kostnad.

Ny adress!

Under Maj 2013 flyttade vi till nya större lokaler på Öckerögatan 2 i Malmö.
Läs vidare...

Nya artiklar: