Mullets nyhetsblogg!

Här samlar vi nyheter om företaget, hemsidan och annat som kan vara av intresse.
Rena sortimentsnyheter finns i den virtuella varugruppen "Nya varor" i produktmenyn.

2014-09-08   Lansering av Grantley platformen (E5-2600 v3).

I dag släpper intel sin Grantley platform vilken är nästa generation av processorer och moderkort för servrar med två processorer. Skillnaderna mot tidigare platformen Romley är flera:

  • Helt nya moderkort med nytt Intel C612 chipset. 7år livslängd på alla kort.
  • Ny CPU sockel: 2011-3 även kallad R3, inte kompatibel med gamla sockel R/2011.
  • Endast stöd för DDR4 REG/ECC eller LRDIMM minnen upp till 2133MHz.
  • Nya processorer med Haswell mikroarkitektur, upp till 18 kärnor och 45MB cache.
  • Stöd för NVMe enheter som är SSD:er i 2.5" format med x4 PCI-express anslutning i hot-swap platser. Snabbare överföring än SAS/SATA och framför allt väldigt mycket lägre latens.
  • De moderkort som har inbyggd SAS kontroller har nu LSI SAS3 12Gbit/s 3008 (HBA) eller 3108 (MegaRAID) chipp.
  • 10st SATA 6Gbit kontakter på alla moderkort. Varav 2st har inbyggd ström för Supermicro SATADOM.
  • De flesta moderkorten gär att få med 10Gbase-T Ethernet (Intel X540) chipp istället för Gbit (i350 chipp).

Processorer, minnen och en del moderkort finns i shoppen. Fler moderkort och system kommer i takt med att Supermicro släpper dem och vi hinner testa dem.
En pdf med slides från Supermicros partnerevent finns att ladda hem, den beskriver i korthet nyheterna.

2013-12-09   Stängt under jul & nyår.

I år är det vädigt få arbetsdagar under jul nyårshelgerna och vi kommer inte få inleveranser i någon större omfattning. De flesta av våra kunder kommer att vara lediga och inte kunna ta emot leveranser heller. Vi har därför beslutat att för första gången stänga under helgerna. Då hösten har inneburit rekordomsättning så behöver vi även vila upp oss!

Behöver du leverans innan jul, se till att beställa så fort som möjligt! Vi har extra bemanning veckorna före jul för att hinna med att bygga så mycket som möjligt men leverantörerna har längre ledtider än normalt och transporterna fungerar inte heller som vanligt på grund av ökade volymer och dåliga väderförhållanden.

2013-05-07   Vi flyttar till större lokaler.

Under torsdag/fredag 9-10 maj kommer vi att flytta verksamheten till nya större lokaler. Vi beräknar att vara igång igen på måndag den 13:e maj. Den nya lokalen ligger på Öckerögatan 2 ungefär två kvarter från Hanögatan 2B där vi huserat sedan 2008.

Då omsättningen mer än fyrdubblats de senaste fem åren så har lokalen på Hanögatan blivit alldeles för liten, för mycket tid har gått åt till att planera in och utleveranser. I samband med flytten avvecklar vi också vårt externa lager och kommer att ha allting under ett tak vilket gör hanteringen enklare. Nya lokalen är ca fem gånger större än den gamla, har lastkaj med rejäl port och ett lager med 5m takhöjd så vi kan lossa containers med chassin direkt in på lagret. Även kapaciteten för bygg & test kommer att byggas ut, vi monterar idag ca 150 servrar i månaden, med fler arbets- och testplatser kommer vi kunna öka detta rejält.

2008-12-16   Mullet erhåller "Högsta kreditvärdighet" enligt UC.

UC certifikatVi har idag tilldelats högsta kreditvärdighet (Riskklass 5) av UC, vilket betyder att enligt deras modell så är det är mindre än 0.25% risk att bolaget kommer hamna på obestånd inom ett år. Mullet Scandinavias aktuella riskprognos är 0,18%.

UC Riskklass klassificerar företagen mellan 1 och 5, där 5 innebär lägsta risk. Riskklasserna grundar sig på UC Riskprognos och är en översättning av prognosens intervallsindelning. Genom att använda UC Riskklass i sin kreditgivning får man en snabb överblick av kreditrisken och kan på så sätt fatta trygga affärsbeslut.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Visa priser ink. moms.

Produkter

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Nyheter

Xeon E5-2600 v4

Nu har vi levererat de nya Broadwell baserade processorerna i några veckor, verkar inte vara några problem med tillgången.

Posten bortplockat som fraktalternativ!

Som om höga priser inte var nog! Nu blir våra inleveranser med Posten försende till 16 ifall vi bokar hämtning av paket. Lösning inget skickas ut med Posten längre.

Fraktpriser uppdaterade

Lägre fraktkostnad på småsaker och högre på stora. Postens priser uppdaterade till verklig svindyr kostnad.

Ny adress!

Under Maj 2013 flyttade vi till nya större lokaler på Öckerögatan 2 i Malmö.
Läs vidare...