Produkter   » Serverpaket » Utgående modeller » Enkel Xeon » Produkt

Minitower Xeon E3-1200v2 server, 4-Disk, DVD, 2*LAN+IPMI 32GB


Litet smidigt minitower chassi. DVD saknas på bilden.

Mer information: Tillverkarens produktsida

MS-201.8 är en liten server avsedd för SoHo (Small-office, Home-office) miljö, den är trots sitt pris byggd med serverkomponenter avsedda för kontinuerlig stabil drift i flera år.

En fyrkärning Xeon E3 processsor i sockel 1155 (H2), fyra minnesplatser (bestyckas i par) och ett moderkort med 2*Gbit LAN och integrerad IPMI gör att maskinen har bra prestanda och samtidigt inte kostar så mycket. Plats för 4st 3.5" interna fast monterade diskar, en ledig 5.25" plats.

MS-201.8:

 • Supermicro moderkort med plats för en Xeon E3-1200v2 serie processor. 
 • Max 32GB DDR3 ECC minne med 8GB moduler.
 • Matrox G200eW grafikkort VGA-kontakt.
 • LAN: 2st Gbit LAN anslutningar på PCI-e buss, Intel® 82574L till LAN1 och Intel® 82579LM för LAN2 Den sista är ganska ny och kräver uppdaterad drivrutin/kärna på de flesta operativ.
 • Kortplatser: Två x8 PCI-express 3.0, två PCI-e x4 (i x8 kontakt).
 • Supermicro Intelligent Management IPMI med KVM stöd finns integrerat på moderkortet. Anslutning genom LAN1 eller dedikerad kontakt.
 • DVD brännare för installation eller enklare backup.
 • PXE boot, console redirection, IPMI-SOL
 • Ganska tyst men inte ljudlös, bör inte stå ovanpå skrivbordet. 
 • Dimensioner (utan kablar): Höjd 362mm, Bredd 184mm, Djup 425mm
 • Färg: svart (lagervara)

Konfigurera din server

Min serverconfig

Pris: krGrundsystem


Processor

Ivy Bridge processorerna i Xeon E3-1200v2 och Sandy Bridge i Core i3 familjerna kombinerar hög klockfrekvens och låg strömförbrukning samtidigt som de stödjer alla intels senaste finesser. Core i3 har bara två kärnor och saknar följande funktioner: Turbo Boost, VT-d, TXT & AES-NI som finns i de fyrkärninga Xeon E3 processorerna. Alla processorer stödjer ECC minne när de sitter i denna maskin.

Internminne

Maskinen har fyra minnesplatser som bestyckas i par.
Max minne är 32GB (4st 8GB moduler).

RAID kort

På moderkortet finns 2st 6Gbit/s och 4st 3Gbit/s SATA portar. Det finns även stöd för mjukvaruraid (Intel RST -Windows, eller LSI för Windows, Redhat & SuSe Linux). Vill du ha en riktig stabil lösning rekomenderar vi ett separat raid kort som även stödjer SAS diskar.

RAID kort finns från flera olika tillverkare. För att kunna köra med Write-Back cache så kräver de flesta kort att man skyddar innehållet i kortets caheminne med BBU eller kopiering till flash-minne. Write-Back cache rekomenderas starkt vid RAID5 och RAID6 då annars skrivningarna kommer bli väldigt långsamma.

 • LSI SAS 9207/9211/9217 SAS HBA utan cache, väldigt rudimentära funktioner för spegling och stripes. Fungerar bara för att spegla några enstaka diskar eller till ZFS där ingen raid funktion behövs.
 • LSI MegaRAID 9260 serie, välbeprövade kort som stöds av de allra flesta operativ. VMware hittar korten utan extra drivrutiner. Något billigare än de nyare 9271 korten.
 • LSI MegaRAID 9271 nyare snabbare modeller med dubbelkärnig processor 1GB cache, PCI-express 3.0 samt stöd för BBU eller CacheVault (flash minne). Med Cache Cade kan kortet cacha het data på SSD för att snabba upp arrayen ytterligare, köp till lämpliga enterprise SSD:er för detta. Fungerar med VMware 5.1
 • Adaptec 6 serie, med stöd för ZMM som är Adaptecs namn på flash minne för att ersätta BBU. Finns även med stöd för maxCache som automatiskt cachar data från hårddiskar på SSD enheter.

SATA Hårddiskar 3.5"

Maskinen har plats för fyra fast monterade interna SATA diskar.
3.5" SATA hårddiskar finns i några varianter:

 • Desktop diskar som är billiga och avsedda för lättare last och små installationer. De kan ha problem med vibrationer i racket och rekomenderas inte till lagringslådor.
  Exempel på diskar: Seagate Barracuda 7200/Desktop HDD
 • NAS diskar som är billiga och avsedda för små system. De har väldigt primitiv teknik för att hantera vibrationer vilket gör att de bara är speccade för system med 1-5 diskar. De roterar ofta långsammaer än övriga för att spara energi och inte avge så mycket värme.
  Exempel på diskar: Seagate NAS HDD, WD Red
 • Enterprise value diskar, ett bättre val än desktop och NAS då de är byggda för 24x7 bruk och har "rotational vibration tolerance".
  Exempel på diskar: Seagate NAS Pro, WD RedPRO (8-16 bay), WD SE
 • Enterprise diskar, avsedda att ha längre livslängd och att bättre kunna hantera vibrationer. De är bättre testade från fabrik och med en firmware som är anpassad för RAID kort. Detta gör att de blir stabilare.
  Exempel på diskar: Seagate Constellation ES/Enterprise Capacity, WD RE (Raid Edition)

Tillbaka

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Visa priser ink. moms.

Produkter

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Nyheter

Xeon E5-2600 v4

Nu har vi levererat de nya Broadwell baserade processorerna i några veckor, verkar inte vara några problem med tillgången.

Posten bortplockat som fraktalternativ!

Som om höga priser inte var nog! Nu blir våra inleveranser med Posten försende till 16 ifall vi bokar hämtning av paket. Lösning inget skickas ut med Posten längre.

Fraktpriser uppdaterade

Lägre fraktkostnad på småsaker och högre på stora. Postens priser uppdaterade till verklig svindyr kostnad.

Ny adress!

Under Maj 2013 flyttade vi till nya större lokaler på Öckerögatan 2 i Malmö.
Läs vidare...

Nya artiklar: