Produkter   » Serverpaket » Utgående modeller » Enkel Xeon » Produkt

Xeon E3-1200v2, 4*3.5" disk 32GBMer information: Tillverkarens produktsida

MRS-351.8 är byggd på Intels value platform för servrar med en processor. En fyrkärning Xeon E3 v2 processor i sockel H2 (LGA1155), fyra minnesplatser (bestyckas i par) och ett moderkort med 2*Gbit LAN och integrerad IPMI gör att maskinen har bra prestanda och samtidigt inte kostar så mycket. Plats för 4st 3.5" hot-swap diskar. Högeffektivt 80+Gold klassat nätaggregat gör att maskinen inte drar mer ström än nödvändigt.

MRS-351.8:

 • Supermicro moderkort med plats för en Xeon E3 eller Core i3  processor.
 • Intel C204 Chipset med 2st 6Gbit/s SATA kontakter. & 4st 3Gbit/s SATA.
 • Max 32GB DDR3 ECC minne.
 • Nuvoton WPCM450RA0BX grafikkort VGA-kontakt.
 • LAN: 2st Gbit LAN anslutningar på PCI-e buss, Intel® 82574L till LAN1 och Intel® 82579LM för LAN2 Den sista är helt ny och kräver uppdaterad drivrutin/kärna på de flesta operativ.
 • En x8 PCI-express 2.0 kortplats.
 • En RS-232 serieport och två USB2.0 portar på fronten.
 • Supermicro Intelligent Management IPMI med KVM stöd finns integrerat på moderkortet. Anslutning genom LAN1 eller dedikerad kontakt. 
 • Högeffektivt 80PLUS Gold (90%+) nätaggregat ger lägre strömförbrukning och värmeutveckling.
 • PXE boot, console redirection, IPMI-SOL
 • Dimensioner (utan kablar): Höjd 43mm, Bredd 437mm, Djup 503mm
 • Rails ingår
 • Färg: svart (lagervara)

Konfigurera din server

Min serverconfig

Pris: krGrundsystem

Välj mellan en maskin med ett enkelt eller två redundanta nätaggregat. Med två nätaggregat kan du för högre driftsäkerhet koppla maskinen mot två olika strömkällor.Processor

Ivy Bridge processorerna i Xeon E3-1200v2 och Sandy Bridge i Core i3 familjerna kombinerar hög klockfrekvens och låg strömförbrukning samtidigt som de stödjer alla intels senaste finesser. Core i3 har bara två kärnor och saknar följande funktioner: Turbo Boost, VT-d, TXT & AES-NI som finns i de fyrkärninga Xeon E3 processorerna. Alla processorer stödjer ECC minne när de sitter i denna maskin.

Internminne

Maskinen har fyra minnesplatser som bestyckas i par.
Max minne är 32GB (4st 8GB moduler).

RAID kort

På moderkortet finns 2st 6Gbit/s och 4st 3Gbit/s SATA portar. Det finns även stöd för mjukvaruraid (Intel RST -Windows, eller LSI för Windows, Redhat & SuSe Linux). Vill du ha en riktig stabil lösning rekomenderar vi ett separat raid kort som även stödjer SAS diskar.
BBU:n är ett extra batteri som skyddar data som finns i kortets cacheminne, det gör att kontrollern kan använda cacheminnet fullt ut vilket ger betydligt bättre prestanda i RAID 5 och 6.

SATA Hårddiskar 3.5"

3.5" SATA hårddiskar finns i några varianter:

 • Desktop diskar som är billiga och avsedda för lättare last och små installationer. De kan ha problem med vibrationer i racket och rekomenderas inte till lagringslådor.
  Exempel på diskar: Seagate Barracuda 7200/Desktop HDD
 • NAS diskar som är billiga och avsedda för små system. De har väldigt primitiv teknik för att hantera vibrationer vilket gör att de bara är speccade för system med 1-5 diskar. De roterar ofta långsammaer än övriga för att spara energi och inte avge så mycket värme.
  Exempel på diskar: Seagate NAS HDD, WD Red
 • Enterprise value diskar, ett bättre val än desktop och NAS då de är byggda för 24x7 bruk och har "rotational vibration tolerance".
  Exempel på diskar: Seagate NAS Pro, WD RedPRO (8-16 bay), WD SE
 • Enterprise diskar, avsedda att ha längre livslängd och att bättre kunna hantera vibrationer. De är bättre testade från fabrik och med en firmware som är anpassad för RAID kort. Detta gör att de blir stabilare.
  Exempel på diskar: Seagate Constellation ES/Enterprise Capacity, WD RE (Raid Edition)

SAS hårddiskar

Diskar med SAS kontakt är avsedda för enterprise bruk med kontinuerlig tung last. SAS är mer avancerat än SATA och snabbare i maskiner med många diskar, för 3.5" finns idag bara diskar avsedda för lagring.

Seagate har Enterprise Capacity serien (tidigare Constellation) och HGST har sina diskar fyllda med helium vilket gör att det går att öka kapaciteten mer än med luft och att rotationsmotståndet minskar vilket ger lägre strömförbrukning.

SAS diskar kräver att du har en SAS kontroller i maskinen.

Optisk enhet

En DVD spelare gör det enklare att installera maskinen. Du kan välja mellan en fast monterad DVD brännare som även klarar att bränna dubbellager skivor, eller en extern USB ansluten DVD läsare.

Click-rails för snabbare montering.

Maskinen levereras som standard med skruv-rails som passar i skåp med 65-84cm mellan kolonnerna. Du kan här köpa till ytter-rails in två längder med click-montering för fyrkantiga hål.

Tillbaka

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Visa priser ink. moms.

Produkter

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Nyheter

Xeon E5-2600 v4

Nu har vi levererat de nya Broadwell baserade processorerna i några veckor, verkar inte vara några problem med tillgången.

Posten bortplockat som fraktalternativ!

Som om höga priser inte var nog! Nu blir våra inleveranser med Posten försende till 16 ifall vi bokar hämtning av paket. Lösning inget skickas ut med Posten längre.

Fraktpriser uppdaterade

Lägre fraktkostnad på småsaker och högre på stora. Postens priser uppdaterade till verklig svindyr kostnad.

Ny adress!

Under Maj 2013 flyttade vi till nya större lokaler på Öckerögatan 2 i Malmö.
Läs vidare...

Nya artiklar: